Öncelikle amaç farklıdır. Daimi dişlerde uyguladığımız kanal tedavilerinde amaç dişin sağlıklı bir diş gibi ömür boyu ağızda kalmasını sağlamak iken süt dişlerinde alttan gelecek daimi dişin süreceği yaşa kadar ağızda durmasını fakat daimi dişin sorunsuz bir şekilde sürüp süt dişinin yerini almasını engellemeyecek bir süreyi sağlamaktır. Tabii ki buna bağlı olarak kullanılacak malzeme ve teknik farklı olmaktadır .

Aslında bunu sadece çocuklar ve yetişkinler olarak ayırmanın yanında süt dişleri ve daimi dişlerin tedavileri olarak da ayırmak  gerekir. Çünkü karışık dişlenme dönemine girmiş çocuklarda hem süt hem de daimi dişler bir arada bulunmaktadır. Sonuç olarak gerek dolgu gerekse diğer bir çok tedavide farklı yöntemler uygulanmaktadır

Böyle bir zorunluluk meydana gelmişse daimi dişin sürmesi gereken boşluğun kapanmasını önlemek için yer tutuculardan faydalanmak gerekir. Ancak daimi dişin yerine sorunsuz geleceğinden emin olana kadar çocuk diş hekimi tarafından takibe alınmalıdır.

Süt dişlerinin en önemli görevlerinden biri kendinden sonra gelecek olan daimi dişin yerini korumaktır. Eğer süt dişi daimi dişin gelme yaşından erken kaybedilirse yerine gelecek olan dişin ihtiyacı olan alan daralmaya ve dişin sürmesiyle ilgili problemler yaratmaya başlar.

İlk süt dişi sürüldüğü zaman diş, ağız ortamıyla buluşur, mikroplarla temasa geçer ve çürük oluşma potansiyeli başlar. Dişin temizlenmeye başlanması gereken zaman da bu şekilde başlamış olur.